Servicii

Printare 3D

În ultimii ani, serviciile de printare 3D au devenit tot mai căutate de către clienți din toate domeniile, datorită numeroaselor posibilități pe care le oferă. Aproape orice tip de obiect poate fi reprodus cu ajutorul procedeului de print 3D, iar acest lucru le oferă flexibilitate totală celor care vor să își transforme ideile în produse palpabile.

Comparativ cu metodele tradiționale, avantajul procedeului de print 3D este acela de a crea un mecanism funcțional dintr-un singur proces tehnologic. Astfel, sunt eliminate procese lungi și costisitoare precum crearea matrițelor, turnarea, finisarea sau asamblarea. Apelând la serviciile de imprimare 3D economisești bani și timp și poți fi sigur că obiectul dorit de tine se ridică la cele mai înalte standarde.

Alt avantaj al procedeului de print 3D comparativ cu procesele clasice este acela că un 3D printer realizează orice produs cu o precizie mult superioară capacității umane, eliminând posibilele greșeli de asamblare.

Procesul de print 3D presupune transpunerea în obiecte solide a unor modele digitale prin procese de manufacturare aditivă/prototipare rapidă. Acest lucru se face cu imprimante 3D care aparțin firmei 3D PRINTARE SCANARE și materiale de diferite culori, texturi și granulații pe care vi le punem la dispoziție.
Serviciile de printare 3D sunt oferite de către firma noastră pentru a veni în ajutorul clienților din următoarele domenii:

 • Inginerie: print 3D de piese, subansamble și organe de mașini în cadrul universităților cu profil tehnic: inginerie, inginerie mecanică, mecatronică, aviație, sisteme tehnologice; obținerea de modele 3D pentru asamblarea și utilizarea ulterioară;
 • Arhitectură: machete de studiu și prezentare, transformarea proiectelor din CAD în modele 3D fizice în cadrul facultăților de arhitectură, birourilor de arhitectură, pentru producătorii de machete arhitecturale, design interior, constructori;
 • Design (industrial): prototipuri, print 3D elemente mecanice fixe sau funcționale, modelare 3D în cadrul facultăților de design industrial, arte decorative și design;
 • Geospațial: hărți în relief pe baza curbelor de nivel din teren;
 • Modelism: print 3D de machete din cadrul cluburilor de modelism sau pentru atelierele personale, industria filmului și animației.

Serviciile de printare 3D oferite de către firma noastră se adresează și altor domenii, fără a se limita la cele prezentate mai sus, fiind adresate atât profesioniștilor cât și pasionaților din diverse domenii precum:

 • Cercetare
 • Medicină
 • Educație
 • Modă
 • Construcții
 • Artă
 • Lucrări de artă
 • Industria jocurilor și a jucăriilor

Numeroase obiecte pot fi realizate cu ajutorul tehnicii de print 3D, iar singura limită este imaginația clienților. În procesul de printare 3D folosim imprimante de ultimă generație, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri.

Producem și comercializăm imprimante 3D capabile să satisfacă nevoile celor mai pretențioși clienți, așadar poți fi sigur că produsul imaginat de tine va fi adus la viață, respectând întocmai indicațiile tale, cu ajutorul procedeului de print 3D.

Firma noastră este cea mai bună alegere pentru cei care au nevoie de imprimare 3D atât în București, cât și în restul țării dar și în străinătate, motivele principale fiind următoarele:

 • Folosim imprimante 3D de cea mai bună calitate
 • Colaborăm cu firme de top din industria de print 3D
 • Realizăm simulări 3D, ca tu să poți ajusta produsul așa cum îți dorești
 • Folosim materii prime de calitate superioară

Echipa noastră este specializată în procesul de print 3D, iar membrii echipei noastre participă la conferințe, convenții și concursuri, pentru a-și perfecționa tehnicile. Apelând la serviciile de printare 3D oferite de firma noastră ai certitudinea că vei obține un produs care se încadrează în cele mai înalte standarde.

Dacă doriți să printați un obiect prin tehnica de print 3D, aveți nevoie fie de o idee, fie de un model digital sau chiar de un lucru pe care doriți să îl multiplicați.

Dacă tot ceea ce aveți este o idee, un concept, echipa noastră vă va ajuta să proiectați modelul digital perfect, cu ajutorul unor tehnici avansate de scanare 3D. După ce conceptul este similar cu ceea ce v-ați imaginat dumneavoastră, el va fi transformat în realitate prin tehnica de printare 3D.

În cazul unui model digital sau a unui obiect pe care îl doriți multiplicat, noi vom folosi procedeul de print 3D după o simulare care să vă ofere o idee despre cum va arăta produsul final.

Mai multe detalii!

Află mai multe detalii despre oferta noastră de printare 3D

Scanare 3D

Scanarea 3D este inversul procedeului de print 3D și constă în transpunerea obiectelor fizice în modele tridimensionale. Firma noastră este dotată cu scannere și imprimante 3D de ultimă generație, având capacitatea de a efectua scanări profesionale, de mare rezoluție, dar și semi-profesionale. Această tehnologie poate fi folosită în mai multe cazuri, printre care:

 • cazul în care clientul dorește printare 3D a unui prototip deja existent
 • transformarea chipului propriu sau a unei persoane dragi în sculptură
 • cazul în care clientul dorește reproducerea unei opere de artă

Scanarea 3D generează automat un model digital al oricărui obiect, fără a mai fi nevoie de modelare digitală. În toate situațiile de mai sus, produsele sunt transformate în modele computerizate printr-o simplă scanare, utilizând un scanner 3D.

De cele mai multe ori, clienții apelează la serviciile de printare 3D pentru a crea obiecte de la 0 sau pentru a imprima produse create într-un program pe calculator. Există, însă, situații în care anumite persoane își doresc să scaneze anumite obiecte pe care să le reproducă apoi cu ajutorul procedeului de print 3d. Acestea sunt:

 • Clientul are o piesă unicat si o dorește multiplicată

De exemplu, clientul are o jucărie din copilărie (jucăria fiind destul de avariată acum), care nu se mai găsește pe piață, dar vrea să se bucure si copilul lui de ea. În acest caz, se pot ”repara” defectele în programul de 3D design și, după ce va arăta ca nouă, jucăria va putea fi reprodusă cu ajutorul procedeului de print 3D.

 • Unei persoane îi place un anumit obiect și vrea să îl realizeze cu ajutorul tehnicii de print 3D, cu alte dimensiuni. În acest caz, se scanează obiectul respectiv și se printează la dimensiunile dorite.

Cazurile de mai sus sunt doar câteva exemple, dar procedeul de printare 3D oferă oamenilor posibilități infinite, iar cu ajutorul scanării 3D, aproape orice obiect poate fi multiplicat după bunul plac.

Un alt avantaj al folosirii unei imprimante 3D este acela că anumite piese uzate pot fi înlocuite cu ușurință, prin scanarea și apoi printarea 3D a respectivelor componente. Astfel, în cazul unor piese foarte scumpe, tehnica de print 3D este o metodă mai ieftină și mai eficientă decât înlocuirea cu o componentă originală.

Reprezentanții muzeelor și colecționarii de artă pot să apeleze la serviciile de printare oferite de firma noastră pentru a scana exponate de valoare pe care să le restaureze sau pur și simplu să le păstreze în format digital pentru reproducere în caz de distrugere a acestora. 3D Printare Scanare oferă imprimare 3D în București la costuri accesibile pentru oricine, iar rezultatele sunt de cea mai bună calitate.

Scanarea este un element foarte important pentru tehnica de printare 3D, iar specialiștii noștri în 3D design se vor asigura de fiecare dată că produsul final arată exact așa cum ți-ai dorit. Fie că vrei să reproduci un obiect care nu se mai găsește sau vrei să păstrezi o copie digitală după o operă de artă, firma noastră îți asigură cele mai bune servicii de scanare 3D din București.

Mai multe detalii!

Află mai multe detalii despre oferta noastră de scanare 3D

Proiectare 3D

Pentru persoanele care vor să construiască un obiect de la 0, dar nu au cunoștințe de operare a vreunui program de 3D design, firma noastră oferă servicii de proiectare 3D și de consultanță pentru crearea de modele digitale.

Pentru ca procesul de printare 3D să poată avea loc, este necesară existența în prealabil a unui model realizat pe computer, fie că este scanat, fie că este creat de la 0 într-un program de 3D design. Procesul de proiectare 3D începe cu o schiță realizată pe hârtie sau pe o tabletă grafică, realizată în urma unei discuții cu clientul. După stabilirea tuturor detaliilor, membrii echipei noastre vor transpune obiectul pe computer cu ajutorul unui program specializat.

Serviciile noastre de proiectare, 3D design și printare 3D din București se adresează tuturor persoanelor, de la profesioniști din diferite domenii la pasionați de artă sau studenți. Oricine dorește să testeze modul în care funcționează un 3D printer poate veni la noi cu o idee, iar noi îi vom proiecta obiectul dorit, îl vom modela după cum dorește clientul și îl vom aduce apoi la viață cu ajutorul procedeului de print 3D.

Consultanță CAD

Dacă un client are nevoie de ajutor pentru operarea în fișiere CAD (Computer Aided Design), fie că este vorba de o conversie de la 2D la 3D, sau de o modificare a unui model 3D virtual, îl vom asista pentru a-l ajuta să obțină modelul exact așa cum și-l dorește, până la cele mai mici detalii;

Corectarea și ajustarea fișierelor *.STL

Dacă există deja un model CAD pe care clientul dorește să îl realizeze prin tehnica de print 3D, dar nu dispune de resursele tehnice necesare pentru a corecta diferite elemente, noi îl putem ajuta. Apelând la serviciile noastre de proiectare și printare 3D, clientul va economisi timp, iar costurile de producție se vor reduce;

Obiecte și piese personalizate

Dacă un client are nevoie să înlocuiască o parte componentă a  unui obiect vintage sau a unuia făcut pe comandă, are la dispoziție serviciile noastre de printare 3D, rapide și precise;

Consultanță design

Dacă un client este implicat în procesul de dezvoltare a unui prototip și are nevoie de un consultant în realizarea designului, echipă noastră de specialiști îi stă la dispoziție cu soluții de design adecvate nevoilor și exigențelor proiectului. Asigurăm clienții din această categorie de maximă confidențialitate.