Printare 3D
Procedeul de print 3D este o dovadă a progresului tehnologic, permițându-le oamenilor să creeze obiecte din imaginație sau să multiplice anumite obiecte rapid și ușor. Deși pare un proces simplu, în spatele acestei tehnologii se ascund foarte multe elemente ce contribuie la obținerea rezultatului final. Pentru a înțelege procesul de printare 3D, trebuie să cunoaștem următoarele aspecte:
Imprimarea tridimensională reprezintă acel proces prin care un model digital realizat într-un program de 3D design este transformat într-un obiect real. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de ajutorul unei imprimante 3D care suprapune mai multe straturi foarte subțiri dintr-un material, dându-i forma modelului digital.
Evoluția tehnologiei a făcut posibilă simplificarea procesului de print 3D, care la început se realiza cu ajutorul unor imprimante 3D imense, ce ocupau foarte mult spațiu. Astăzi, orice 3D printer încape cu ușurință într-o cameră obișnuită, lăsând destul loc și pentru desfășurarea altor activități în încăperea respectivă.
În termeni de specialitate, print 3D se traduce prin prototipare rapidă, fabricare rapidă sau fabricație aditivă, dar veți auzi majoritatea persoanelor folosind termenul de printare 3D atunci când se referă la acest proces.
Tehnologia de print 3D a apărut prima oară în Japonia, în anul 1980, atunci când dr. Kodama a aplicat prima oară pentru înregistrarea unei invenții numite prototipare rapidă. Din păcate, însă, nu a depus toate actele la timp, fapt ce a dus la eșecul de a înregistra acest prototip.
Prima persoană ce a înregistrat un prototip legat de procedeul de print 3D a fost Charles Hull, cel care și-a numit invenția patentată în 1986 „aparat de stereolitografie”. El a devenit apoi co-fondator al firmei 3D Systems Corporations, cea mai mare companie din industria de printare 3D din lume în prezent.
Pe măsură ce au trecut anii, iar tehnologia a evoluat, au apărut tot mai multe companii în această industrie, ceea ce a dus la o dezvoltare mult mai rapidă a domeniului de print 3D, convingând giganți precum HP sau Google să investească sume foarte mari în această tehnologie. Astăzi, oricine își dorește poate să își cumpere o imprimantă 3D și să înceapă să multiplice diferite obiecte sau chiar să creeze anumite lucruri de la 0, dacă are și cunoștințe de 3D design.
Dacă vrei să creezi un anumit obiect la o calitate superioară, este recomandat să apelezi la o firmă specializată. Firma noastră oferă servicii de printare 3D în România dar și în străinătate adresate oricui dorește să realizeze logo-uri, brelocuri, bijuterii sau orice alte obiecte prin acest procedeu.
În cazul celor care vor să încerce procedeul de print 3D pe cont propriu, primul pas este achiziționarea unei imprimante 3D. Firma noastră comercializează unele dintre cele mai bune astfel de imprimante, produse de noi după modele proprii și prototipuri dezvoltate de firme consacrate din domeniu.
După ce v-ați cumpărat un 3D printer, aveți nevoie de materiale pentru printare 3D. Detalii amănunțite pot fi găsite în secțiunea dedicată de pe site-ul nostru. Cele mai folosite materiale sunt următoarele:
- ABS – Acrylonitrile butadiene styrene
- PLA – Polylactic Acid
Fiecare material de print 3D are propriile caracteristici și se pretează pentru anumite obiecte, unele dintre ele fiind folosite chiar și în industria alimentară.
După ce ați cumpărat materialele și imprimanta 3D, aveți nevoie de un program de 3D design și de un calculator. Dacă nu aveți cunoștințe de proiectare, puteți căuta modele digitale pe internet și să faceți câteva teste folosindu-le pe acelea, înainte să vă dedicați timpul sau chiar banii învățării tehnicii de 3D design sau proiectare. Pentru imprimare 3D în București sau în România, cel mai bine ar fi să apelați la firma noastră, întrucât costurile vor fi cu mult reduse, iar dumneavoastră veți ști cu siguranță că rezultatul se încadrează în standarde înalte de calitate.
Cele mai mari costuri pe care procedeul de printare le presupune sunt legate de cumpărarea unei imprimante 3D. Prețurile acestor echipamente pornesc de la câteva mii de lei și pot ajunge la sute de mii de lei, în funcție de firma care produce imprimantele, de gama din care fac parte și, desigur, de tehnologia folosită și eficiența respectivului 3D printer.
La aceste costuri se adaugă și prețurile materialelor, care diferă în funcție de compoziția acestora și, bineînțeles, de calitatea lor. Unele programe de 3D design pot fi descărcate chiar gratuit de pe internet, iar dacă nu știți cum să le folosiți veți fi nevoit să scoateți câteva sute de lei în plus din buzunar pentru cursurile de proiectare.
Dacă nu dispuneți de acești bani, este inutil să faceți eforturi financiare doar să printați câteva obiecte, din pasiune. Dacă aveți nevoie de servicii de imprimare 3D în București sau în România, cel mai ieftin și rapid mod de a vă pune ideile în aplicare este să apelați la serviciile firmei noastre. 3D Printare Scanare folosește imprimante 3D de calitate superioară, o gamă largă de materiale foarte bune calitativ, iar membrii echipei noastre au cunoștințe avansate de 3D design.
De ce sa apelati la noi?
Apelând la noi pentru printare 3D în București, beneficiați de următoarele avantaje:
- Costuri mult mai mici decât dacă ați printa dumneavoastră acasă
- Rapiditate
- Servicii de scanare, proiectare și printare
- Calitate garantată
- Consultanță pentru utilizarea programelor de 3D design
- Ajustare a caracteristicilor modelelor digitale înainte de print
În cazul în care vreți neapărat să vă cumpărați un 3D printer, de exemplu pentru propria afacere, membrii echipei noastre vă pot îndruma către anumite modele care să se potrivească specificului firmei dumneavoastră. Vă oferim o gamă largă de imprimante 3D, începând de la modele entry-level și până la printere profesionale, produse de companii respectate din industria de print 3D.
Acum că știți mai multe despre procesul de printare 3D, vă așteptăm în magazinul nostru să vedeți cum se aplică teoria în practică!