Armata SUA folosește cea mai mare imprimantă 3D din lume

Sistemul de comandă a cadrelor militare ale SUA (MCSC=Marine Corps System Command) a construit o cazarmă de beton prototip în mai puțîn de două zile cu ceea ce se numește cea mai mare imprimantă 3D din lume.

Imprimantă 3D a fost folosită pentru realizarea unei singure construcții dintr-un lanț de barăci cu suprafață de 46 mp în doar 40 de ore.

Echipa suplimentară de fabricare a Marinei SUA a colaborat cu forțele de expediție pentru a construi prototipul cazarmei la Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Armatei din Champaign, Illinois. Echipa a început cu o machetă de proiectare asistată pe un calculator, beton și o imprimanta 3D. Odată ce au început să printeze, amestecul de beton a fost extrudat prin capul de printare și stratificat în mod repetat pentru a construi pereții.

Cadrele militare au demarat acum mai multe cercetări pentru a afla cum poate fi aplicată tehnologia în acest domeniu și dacă procesul de construire poate fi îmbunătățit. În evaluarea exercițiului, echipa a observat faptul că dacă un robot a fost folosit pentru amestecare și turnare, clădirea ar putea fi cu ușurință creată într-o singură zi folosind imprimantă 3D.

“Nu vrem ca soldații aflați într-un mediu de simulare sau chiar activ de luptă, să se concentreze pe manipularea materialelor de construcții.”, declară căpitanul MCSC Matthew Friedell. “. Deținerea unei imprimante 3D care folosește beton ca materie primă și care poate construi la comandă, este un avantaj enorm pentru soldați.