Scanare 3D

În procesul de print 3D, etapa de scanare are un rol foarte important. Acest procedeu transformă obiectul ce urmează a fi printat într-un model digital, ce poate fi apoi modificat într-un program de 3D design. Pentru a putea realiza o scanare 3D este necesară utilizarea unui scanner special care folosește ultimele tehnologii pentru a colecta date despre caracteristicile unui obiect, ele putând fi utilizate apoi pentru a crea modelul digital ce va fi folosit în procedeul de printare 3D. Pentru a înțelege în detaliu în ce constă această etapă, trebuie să cunoașteți următoarele aspecte:

Scannerul 3D este un dispozitiv care funcționează pe baza unui principiu similar cu cel folosit de camerele de fotografiat. La fel ca și în cazul aparatelor foto, scannerele 3D au nevoie de lumină pentru a putea acționa, iar câmpul vizual are o formă conică. Diferența între o cameră de fotografiat și un scanner 3D, însă, constă în faptul că acest aparat colectează, pe lângă informații legate de culoare, și date despre distanță.

Imaginea creată de către scannerele 3D se bazează pe un sistem format dintr-o multitudine de puncte plasate pe toată suprafața obiectului scanat, iar aspectul tridimensional este dat de distanța dintre aceste puncte. Fără ajutorul acestui dispozitiv, procedeul de printare 3D ar depinde exclusiv de crearea modelelor pe calculator, în programe de 3D design, proces care durează mult mai mult timp.

Scanarea 3D a unui obiect se realizează prin intermediul unei raze laser care este trimisă către obiectul respectiv, iar apoi reflectată într-un senzor. Astfel, aparatul calculează distanța de la scanner la obiect cu ajutorul metodei triangulației. Ultimele modele de scannere au dimensiuni reduse, astfel că ele pot fi manevrate foarte ușor. Pentru a scana în întregime un obiect, este nevoie de repetarea procesului din diferite unghiuri, astfel încât scannerul să colecteze date despre toate dimensiunile sale și să poată crea modelul digital, ce va fi apoi modificat sau nu, după caz, și trimis către print.

Datorită progresului tehnologic în industria de printare 3D, echipamentele folosite în acest proces au evoluat foarte mult, devenind compacte și ușor de folosit de către aproape oricine. Astăzi, există o gamă variată de scannere 3D ce nu necesită pregătire specială pentru a putea fi utilizate. Așadar, oricine deține un astfel de aparat poate scana anumite obiecte, pe care apoi să le multiplice folosind procesul de print 3D.

Scannerele profesionale, precum cele folosite la 3D Printare Scanare, au funcții complexe și pot fi folosite doar de către persoane cu pregătire de specialitate în domeniul printării 3D, astfel că, dacă doriți print 3D de calitate, cel mai bine ar fi să apelați la profesioniști.

Atunci când scanați un obiect acasă, dacă nu aveți cunoștințe de utilizare a programelor de 3D design sau dacă nu stăpâniți foarte bine tehnica de scanare 3D, modelul digital ar putea să nu semene cu obiectul scanat. Apelând la echipa noastră, puteți fi sigur că procesul de print 3D se desfășoară exact așa cum trebuie, de la prima etapă și până la ultima.

Acest proces poate fi folosit în situații diverse, de la multiplicarea unor bijuterii sau brelocuri până la crearea de modele digitale după avioane sau monumente istorice. Iată câteva dintre cele mai populare întrebuințări ale acestei tehnici:

  • Multiplicarea obiectelor mici prin print 3D
  • Salvarea unor copii digitale ale operelor de artă
  • Simplificarea procesului de reverse engineering
  • Repararea componentelor unor mecanisme
  • Restaurarea unor opere de artă

Situațiile prezentate aici sunt doar câteva exemple ale utilizării scanării 3D, dar această tehnică poate fi folosită în multe alte cazuri. Ea poate fi urmată de procedeul de printare 3D sau nu, în funcție de scopul pentru care este folosită.

În anumite cazuri, scanarea 3D ajută la reducerea anumitor costuri, ca de exemplu în situația în care o piesă dintr-un ansamblu se deteriorează și trebuie înlocuită. În acest caz, cumpărarea unei alte piese poate costa mai mulți bani decât reproducerea ei prin procesul de print 3D. Cu ajutorul unui scanner tridimensional, componenta respectivă poate fi transformată în model digital, iar apoi se poate repara direct pe calculator, scutindu-l pe proprietar de o cheltuială în plus.

Servicii de scanare 3D în Bucuresti

Dacă aveți nevoie de scanare sau printare 3D în București, firma noastră vă stă la dispoziție, asigurându-vă de servicii de calitate superioară și de maximă seriozitate. În plus, vă oferim asistență începând cu prima etapă din procesul de print 3D și până la obținerea rezultatului dorit. De asemenea, membrii echipei noastre vă vor ajuta să modificați obiectul într-un program de 3D design, să proiectați un model de la 0 și chiar să vă cumpărați un 3D printer, dacă vreți să experimentați tehnica de printare 3D acasă.

Din prima zi în care am început să oferim servicii de imprimare 3D în București, ne-am bazat pe un set de principii și valori care să îi determine pe clienți să apeleze la noi și cu alte ocazii în care au nevoie de scanare, proiectare sau print 3D.

La 3D Printare Scanare folosim cele mai bune imprimante 3D, produse de companii de top din industria de printare 3D, și producem propriile modele de printere, după concepte proprii, dar și după concepte preluate de la marii producători. Astfel, obținem cele mai bune rezultate, iar clienții noștri sunt fericiți.

Pentru alte  detalii legate de tehnicile de printare 3D, scanare sau 3D design, vă așteptăm în magazinul nostru, acolo unde membrii echipei noastre vă vor povesti mai multe. Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul nostru, în secțiunile dedicate fiecărei tehnici în parte, iar exemple puteți vedea în galeria media, acolo unde postăm atât fotografii cât și clipuri video din timpul procesului de print 3D, dar și după producerea obiectelor.

Acum că știți mai multe despre scanarea 3D, veți înțelege mult mai ușor întreg procesul de printare 3D, întrucât el se bazează în mare parte și pe această etapă, mai ales atunci când se dorește multiplicarea unui obiect sau păstrarea lui în format digital.

Proiecte scanare 3D