Traseele montane cucerite, printate 3D ca amintire

Persoanele care au cucerit unele din cele mai provocatoare trasee montane și vor să arate acest lucru, sau doar vor un obiect decorativ care să le aminteasca mereu despre performanța reușită, pot acum avea acasă acest obiect decorativ. ”Nice Trails”, un proiect început de spaniolul Oscar Ardaiz, creează astfel de modele sau „trofee” cu trasee montane sau trasee de biciclete în 3D.

Utilizatorul poate salva și uploada datele de pe GPS pe site, iar cei de la ”Nice Trails” vor crea o replică 3D cu traseul și terenul înconjurător. Modelele pot include tot felul de detalii, cum ar fi lacuri, paduri, zone cu verdeata sau chiar zăpadă.

Ardaiz spune că inspirația de a crea ”Nice Trails” i-a venit după ce a cucerit Washington’s Mount Rainier, iar ulterior și-a dorit să aibă un suvenir cu acel traseu. „Într-o zi, după ce am cucerit Mount Rainier, m-am reîntors pe acel traseu și am avut un sentiment de bucurie și de mândrie. Am simțit că o simplă hartă nu poate arăta minunățiile acelei zile” scrie Ardaiz în descrierea proiectului de pe site. „Am vrut să văd în 3D traseul, văile și crestele prin care am trecut.”

Profitând de faptul că este cercetător și profesor asistent la Universitatea Tehnica din Catalunya, și a avut acces la resursele necesare demarării și dezvoltării acestui proiect, precum și suportul oferit de către persoanele interesate din cadrul Universitatii, proiectul ”Nice Trails” a prins viață și a câștigat suporteri foarte rapid.

Modelele sunt goale pe interior și sunt create pe baza de pudră de gips, conform celor de la ”Nice Trails”. Ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru persoanele nerabdătoare, este faptul că este nevoie de aproximativ 2 săptămâni pentru a crea astfel de trofee personalizate, ele fiind disponibile în 3 variante:

  • Mică , având 5cm lungime;
  • Medie și cea mai populară măsoară 10 cm lungime;
  • Mare care are aproximativ 15 cm lungime.